Team Life Art

Diana Terlingen

Sinds een heel leerzame tijd in mijn persoonlijke leven heb ik een transformatie ondergaan die mijn eigen waarden terugbrachten tot de kern. Mijn alleenstaand moederschap, alle vrijwilligerswerk wat ik oppakte en het contact met verschillende inspirerende community’s  zoals het openUp festival gaven me een radicaal andere kijk op het leven. Ik werd ondertussen uitgedaagd tot de max en dat ontwaakte een soort oerenergie in me.

De basis van die vraag: Hoe kunnen we door acties van onderaf de waardevolle zaken weer hun waarde terug geven? Is in het verlengde van voor die waarden opstaan in mijn eigen leven. En… dat is waar we met zijn allen in worden uitgedaagd. Het bouwen aan een samenleving waarin gelijkwaardigheid, wederkerigheid en gedeelde verantwoordelijkheid de maat is. Die uitdaging kan een feestje zijn: De wereld verbeteren vanaf je eigen vierkante meter, vanuit waar je passie in hebt, vanuit eigen en gezamenlijke tuin, vanuit je wijk of wooncommunity, festival community. Hoe kunnen we de aarde terugbrengen naar een natuurlijkere staat en tegelijk meer plezier en levenskunst in onze eigen levens? Ik geloof dat dit een grote vlucht krijgt, alleen al omdat het zoveel voldoening brengt en empowerend werkt. Omdat het een vuur ontsteekt, en wat mij betreft een vreugdevuur waar we kunnen dansen en ophalen hoe het ook alweer begon… :  remember how we co created a new world?

Wilbrand Schothuis

Hoe kunnen we samen de wereld weer iets mooier maken? Hoe kunnen we mensen faciliteren in persoonlijke groei en ontwikkeling? Hoe kunnen we zorgen dat we dat van waarde maken wat echt waarde heeft, namelijk mens zijn? Hoe kunnen we geld weer ondergeschikt maken daaraan en als middel inzetten, niet als doel maken? Het is mijn missie om deze wereld een betere plek te maken voor onszelf, onze kinderen en alle generaties daarna. Zodat we onze mooie planeet, moeder aarde, weer geven wat ze nodig heeft. Omdat ze ons ook onvoorwaardelijk voorziet in alles wat we nodig hebben. Niet vernietigen omwille van macht, geld en bezit.

Hiervoor heb ik bijna 20 jaar in de ICT gewerkt. En zag ik gaandeweg dat geld, status en aanzien een lege huls is. De illusie voorbij. Daarom heb ik het roer omgegooid en heb ik de laatste jaren geleerd om anders te leven en in het leven te staan. Dat geld niet een doel is maar een middel. Dat mens en natuur belangrijker is dan status en aanzien.

Samen met Diana ben ik bezig om me in te zetten voor deze betere wereld. Daarom is Stichting Life Art opgericht en ben ik binnen Life Art actief als co-creator. Denk hierbij aan workshops op het gebied van Kundalini yoga, meditatie en andere manieren om meer bewust te zijn en leven. Daarnaast ben ik van mening dat we de verandering niet alleen kunnen maken. Samen co-creeren we de toekomst die we zelf willen zien.